Jucomi

Ska ni utföra en lägenhetsrenovering i Stockholm. Kontakta Jucomi för en offert

Lägenhetsrenovering i Stockholm

Det finns mycket att tänka på vid en lägenhetsrenovering, det kan vara en ganska lång process där många saker måste kommas ihåg och planeras i förväg. Vi på Jucomi har lång erfarenhet av renoveringar i Stockholm.

 1. Planering:
  Hur vill du att resultatet av lägenhetsrenoveringen ska bli? Vilket golv vill du ha och vilken yta? Blank eller matt, ek eller furu? Spalta ner så mycket information som möjligt. Planera rumsvis med golv, väggar samt tak och avsluta med inredningsdelar såsom kök, snickerier mm. Om du endast har en bild på utförandet så kan det hända att vi måste utföra en prototyp som du godkänner innan slutligt utförande. Såklart hjälper vi på Jucomi dig med detta om du känner att det behövs.
 2. Förberedelse:
  Är renoveringen omfattande, kommer samtliga ytor att beröras ? Om så är fallet råder vi till att skaffa annan bostad under renoveringen. Om du önskar magasinering av möbler utför Jucomi självfallet detta.
 3. Utförandet:
  Jucomi kallar i de flesta fall till byggmöten veckovis. Påtala här dina eventuella ändrade förutsättningar för oss. Detta för att snabbt kunna justera tidplanen om så behövs. Eventuellt kan även priset behöva justeras. Tillhandahållna varor lämnar vi fasta priser på efter att samtliga detaljer finns på plats.
 4. Slutskede:
  Besiktning sker genom en avsyning av bägge parter med kontraktet samt som grund.

Bra tips vid lägenhetsrenovering

En renovering av en lägenhet ska absolut ses som en investering. En renovering höjer värdet på en lägenhet så vida att lägenheten är i behov av renovering. Ta först reda på vad du har för budget för renovering. Har du inte pengarna så kanske du kan belåna din lägenhet. Detta brukar vara en lätt sak. Det enda som brukar krävas av banken är att en auktoriserad mäklare värderar din lägenhet och utefter det kan banken avgöra hur mycket du kan få i extra lån

Något att ha i tanke här är att inte skrämmas av att belåna hela lägenhetens värdering. Är lägenheten i behov av renovering kommer mäklaren att värdera den i det befintliga skicket. Detta betyder att lägenheten absolut kommer öka i värde efter att du renoverat den.

 

Lägenhetsrenoveringens kostnader

När du nu har din budget kan du gå igenom vilka delar av lägenheten som du vill ha renoverat. Internet, som det fantastiska verktyg det är, kan hjälpa dig att söka bra priser på vitvaror, byggvaror och byggmateriel. Här kan du lägga upp en kostnadsplan för vad renoveringen kan kosta. Se till att ha bra mån mellan renoveringsplanen och den avsatta budgeten då det i regel alltid blir dyrare i slutändan än tänkt från början. Var inte snål!

I detta läge handlar det om en investering i lägenheten och har du nyss flyttat in eller tänker bo kvar ett längre tag så se till att skämma bort dig. Att låna 70 000 och få en merkostnad på runt 300kr i månaden för att ha lägenheten precis som du vill är värt det i livskvalité. Eftersom du investerar så innebär det att du kan räkna med att få igen det vid försäljning.

Även om lägenhetspriser går ner så kommer en flytt till en annan lägenhet också påverkas av prisnedgången. Allt rör sig mer eller mindre relativt på bostadsmarknaden.

Kontakta oss så berättar vi mer.

Kontakta oss
close slider

  Fyll i dina uppgifter så kontaktar en projektledare dig inom kort