Köksrenoveringar

Köksrenoveringar

Tänk på att leveranstiden är ganska lång för luckor. Planera noga och undvik att beställa saker under sommarmånaderna. Det blir lätt förseningar.

 • Det är skönt att ha en upphöjd ugn så man slipper böja sig.
 • Det är smart att lägga extra pengar på en granitskiva istället för trä – sten tål mycket mer.
 • Planera ljuset noga, infällda spotlights är jättebra i kök.

Checklista renovering kök

Det är mycket att tänka på vid en större köksrenovering. Se på ditt hus, ditt hem och fråga dig själv vad du verkligen vill. Skriv en önskelista. Tänk efter – vad ni vill kunna göra i köket. Bara laga mat? Eller läsa läxor, sylta och safta och stycka kött? Ta fram fakta om ditt kök. Plocka fram foton, ritningar/måttskisser och tänk ut möjligheter till förändring. Vad har ni för ekonomiska gränser – hur mycket pengar är du beredd att lägga ned? Hämta information. Läs inredningsmagasin. Gå på köksutställningar, skaffa kataloger (beställ på Internet). Prata med vänner som gjort om köken och hör vad de är extra nöjda/respektive missnöjda med. Försök skissa lite själv. Sitt tillsammans med familjen och dröm – just nu är allt möjligt. Ta vara på era personliga önskemål.

Ge Jucomi förtroende att arbeta igenom ett förslag. De flesta kökstillverkare har arkitekter som ritar köksinredningar åt kunder. Det är gratis och du behöver inte köpa köket hos just den tillverkaren efteråt. Tvinga inte fram speciallösningar om du inte är beredd att betala för det. Men se till att få med de detaljer du önskar. Har du småbarn? Tänk då extra på säkerheten. De flesta barnolyckor inträffar i köket. Tänk ett steg till på säker förvaring, spisar och diskmaskiner ska vara tippsäkra. Utvändigt får ugn och diskmaskin inte vara varmare än 80 grader utan att förses med extra skydd. Spishällen ska också kunna förses med skydd.

Tänk på detaljerna. Glöm inte val av knoppar, handtag och blandare mitt ibland de stora förändringarna som ny spis och nytt kakel. Matcha hela köket väl. Du kan här ta hjälp av en inredningsarkitekt. Var ska det vara ljus? Börja i tidigt skede tänka var det behövs belysning och var eluttagen ska vara. Det är inte lätt att ta smarta snabba beslut när elektrikern väl är på plats. Bestäm nivån på installationen. Vad vill och kan du göra själv? Rita upp det nya köket på de väggar där de skall monteras. Det underlättar installation.

 

Tjänster:

  Fyll i dina uppgifter så kontaktar en projektledare dig inom kort

  Kontakta oss
  close slider

   Fyll i dina uppgifter så kontaktar en projektledare dig inom kort